Title Image

Blog

Sabeu què és la quaresma?

Són els 40 dies previs a Pasqua que el calendari litúrgic cristià assenyala per a preparar-se per a la Setmana Santa.

Durant aquest període de temps es mengen els famosos i boníssims bunyols de quaresma, sabeu per què?

Com que segons marca la tradició cristiana aquests dies s’ha de fer dejuni (només un àpat principal al dia i evitant la carn) permeten ingerir petites porcions d’aliments elaborats amb ous, llet (d’origen vegetal), farina i mel com a font d’obtenció d’energia per aquelles persones amb llargues i dures jornades laborals, i principalment els dimecres (com a representació del dimecres de cendra, l’inici de la quaresma) i els divendres.

Avui en dia són poques les persones que encara facin el dejuni, però moltes les que han adoptat el consum de consumir aquests dolços en aquestes dates, convertint-los així en una tradició molt característica de la setmana santa.

Originalment aquests s’elaboraven només amb farina de blat, llet, sucre, ou i llevadura, i es fregien, i actualment hi ha infinitat de varietats.

Aprofitem doncs a compartir-vos avui la nostra recepta de bunyols de quaresma:

INGREDIENTS PER LA MASSA DELS BUNYOLS:

  • 10 gr de llevat fresc
  • 5 gr d’impulsor
  • 225 gr de farina de força
  • 5 gr de sal
  • 20 gr de sucre gra
  • 65 gr d’ou
  • 65 gr de llet
  • 85 gr de mantega a temperatura ambient
  • 10 gr de Grand Marnier
  • 5 gr de pell de taronja

INGREDIENTS PEL SUCRE DELS BUNYOLS:

  • 250 gr de sucre llustre
  • 5 gr de canyella en pols

PROCEDIMENT:

  1. Posar al robot de cuina de casa el llevat amb l’impulsor, la farina, la sal, el sucre, l’ou i finalment la llet, i barrejar-ho fins a tenir una massa homogènia i que es desenganxi de la cuba.
  2. Incorporar la mantega a daus progressivament i obtenir la massa que es desenganxi de nou.
  3. Afegir el licor i la pell de taronja rallada i barrejar dos minuts més.
  4. Deixar la massa tapada en un bol durant 30’ a temperatura ambient.
  5. Aplanar la massa lleugerament i posar-la a refredar tapada. Un cop freda, a la nevera, deixar-la una hora.
  6. Aplanar la massa freda a 0,5 cm, i detallar discs de 3cm o 5cm.
  7. Deixar fermentar 1h i mitja a temperatura ambient (ideal 25ºC).
  8. Coure delicadament els bunyols a un oli de fregir calent (170ºC), girant-los així quan comencin agafar color d’una cara, i treure’ls i deixar-los escórrer a sobre d’un paper absorbent.
  9. Un cop estiguin freds, espolvorejar sencers amb el sucre llustre i la canyella que abans haurem barrejat.
  10. I ara, a gaudir-los!

Si els feu triomfareu segur, ja ho veureu! Vinga va, tots mans a la massa!

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. +Info

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per «permetre galetes» i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a «Acceptar» estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar